Fascial Flow®

Ønsker du en juicy og harmonisk krop – samt et balanceret nervesystem?
Så er Fascial Flow® noget for dig!

Fascial Flow® er en blid og levende bevægelsesform, der vitaliserer og smidiggør bindevævet, samt regulerer og stabiliserer kroppen og nervesystemet – på kroppens egne præmisser.

Fascial Flow® giver friere bevægelighed, styrket integritet – samt øget velvære, sanselighed og liv.  

Er du nysgerrig på at udforske dit bindevæv og din krop?

Så vil det glæde mig at dele Fascial Flow® med dig – og give dig mulighed for at lære en masse bindevævsbevægelser, som du kan bruge i din hverdag.

Hvad er Fascial Flow®

Fascial Flow® tilbyder en rigdom af forskellige bindevævsbevægelser – som både kan være blødgørende, styrkende, meditative, dynamiske, blide samt oplevelsesorienteret.
Gennem bindevævsbevægelserne kontaktes kroppens iboende ressourcer og intelligens – samt de erfaringer, der findes i din krop – ligesom der kan åbne sig nye veje og muligheder for dig. Du lærer at mærke, hvad din krop har brug for.

I Fascial Flow® er det altid oplevelsen og opdagelsen af egen krop, der er i centrum. Der er rig mulighed for at mærke, opleve, udforske sin krop, psyke og sjæl – på en både nænsom, dyb, legende og præstationsfri måde. Der tages hele tiden udgangspunkt i egen krop og ressourcer – og der er god mulighed for at regulere og ”dosere” bindevævsbevægelserne – eller at tage en pause fra bevægelserne – så alle kan være med på egne præmisser.

Hvad kan du opleve til en Fascial Flow® time?

Du bliver guidet gennem forskellige bindevævsbevægelser. Fælles for dem alle er en åbent undersøgende tilgang med din oplevelse i fokus.

Vi bevæger os på to måder:

 • Præcist instruerede bevægelser:
  Jeg guider dig til at kontakte og bevæge områder i din krop på specifikke måder, der typisk vil være nye for din krop. Bevægelserne regulerer kropsholdning og øger bevægelighed indefra, samtidig med at spændinger forløses. Giver en tydelig fornemmelse af kroppen, og virker samlende for både krop og psyke.
 • Kreativt udforskende bevægelser:
  Jeg giver dig en ramme for bevægelsessekvensen – det kan eks. være forslag til, hvordan du kan forholde dig undervejs, men du vælger selv i hvor høj grad, du vil følge dem. Så fokus er, at du selv udforsker og giver plads og liv til kroppens egne intuitive bevægelser, inden for denne ramme. Bevægelserne øger din kropsbevidsthed, afbalancerer nervesystemet og kan virke nåde styrkende og forløsende. Mindful bevægelse, som kan give en følelse af ”væren” samt en oplevelse af flow.

Netop kombinationen af de ”Præcist instruerede bevægelser” og de ”Kreativt udforskende bevægelser” er væsentlig

Fordi det skaber en balance og vekselvirkning mellem de ”samlende bevægelser”, hvor man mærker kroppen tydeligt – for så at kunne åbne op og give sig hen i de ”udforskende bevægelser” – og så igen at ”samle sig”. En vekselvirkning som også er væsentlig at mestre i hverdagen for at skabe balance. 

Arbejdet med bindevævet

 • At kontakte og arbejde med bindevævet er mere subtilt end bevægelsesformer, hvor der er fokus på musklerne. Det kræver derfor, at tempoet sættes ned – at der er tid og rum til at mærke, sanse og opleve.
 • Desuden udføres bevægelserne i en blid dosering som eks. micromovements og slowmotion, som giver bedre mulighed for at kontakte og mærke de subtile nuancer. ”Less is more” – mindre er mere!
 • I Fascial Flow® bruger vi et bevidst ordvalg, idet bindevævet reagerer på ord, tanken og forestillingen. Vi bruger et tilladende sprog, der gør, at man kan føle sig fri for at præstere – og ikke at skulle udføre bevægelserne på én bestemt måde – eller at mærke og opleve noget bestemt.
Læs mere

Fascial Flow® er for dig, der f.eks.:

 • Kan lide kreativ, udforskende og nydelsesfuld bevægelse – uden præstationsfokus.
 • Ønsker øget sanselighed og større kropsbevidsthed.
 • Har brug for at regulere nervesystemet og få ro i krop og hoved.
 • Ønsker større mobilitet, mere lethed og friere bevægelighed.
 • Søger en oplevelse af samhørighed mellem fysik, følelser og tanker.
 • Ønsker mere energi, vitalitet og fysisk og psykisk overskud.
 • Har brug for at hele skader og løsne op for fysisk og psykisk betingede spændinger.

Dette er noget af det, som du kan opnå med en regelmæssig træning af dit bindevæv.
Forskning i bindevævet viser, at stimulering af bindevævet har stor betydning for sundhed og velvære, såvel fysisk som psykisk. Se yderligere effekt af Fascial Flow® her...

 • Forbedre kropsholdning, koordination og balance
 • Større kreativitet og styrket livskraft
 • Afbalancerer nervesystemet og er stressregulerende
 • At komme i flow med sig selv
 • Øget integritet
 • Styrker kroppens evne til at helbrede sig selv
 • Foryngelse af kroppens væv
 • Opbygger de indre korset-muskler
 • Forbedre muskeltonus styrke indefra
 • Blød og organisk fleksibilitet
 • Forbedre evnen til at fokusere
 • Reparerer de tidlige reflekser
 • Ændring af uhensigtsmæssige mønstre
 • Øger nærværet
 • Oplevelsen af egne ressourcer styrkes
 • Genskaber kroppens naturlige bevægelighed og elasticitet
 • Giver indre ro og balance
 • Kroppens potentiale udfoldes
 • Regulering af (kroniske) smerter og spændinger
 • Bedre restitution og søvn
Læs mere

Hvad er Fascia?

Fascia er det, som vi på dansk kalder bindevæv, og som findes i hele kroppen. Det er som et tre-dimensionelt spindelvæv, som forbinder hele din krop – fra inderst til yderst – og fra top til tå – uden en egentlig start og slutning.

Bindevævet er vævet ind i alt andet væv som f.eks. muskler, organer, kar, nerver, knogler, hud – dvs. de enkelte dele både indeholder og omgives bindevæv – og er samtidig både adskilt og forbundet til hinanden via bindevævet. Bindevævet findes derfor i mange forskellige strukturer af vævstyper, tykkelse og form. Eksempelvis er hinden rundt om et stykke kyllingebryst eller en mørbrad bindevæv.

Bindevævet er sensitivt overfor fysiske og psykiske stresstilstande, og har derfor tendens til at blive tørt, stramt eller filtre sammen i forbindelse med eksempelvis fysiske skader, sygdom, stress og angst. Det medfører, at man mærker ømhed, smerter – og man føler sig klemt og giver fysiske begrænsninger.

Bindevævet medvirker til, at kroppens forskellige dele kan bevæge sig frit, uden at genere hinanden. Bindevævet er forbundet i bindevævskæder, der forgrener sig i alle retninger i hele kroppen. Det betyder, at når du bevæger eks. foden – så forplanter den bevægelse sig op igennem hele kroppen til hovedet – og stimulerer også andre kropsdele og væv på sin vej.

Bindevævet er af natur væskefyldt, som holder bindevævet levende og søger for et elastisk flow.
Det er også fyldt med nerver og sansereceptorer, som kommunikerer med andet væv i kroppen, samt nervesystemet.

Læs mere

Du kan se denne video, som viser forskellige strukturer af bindevæv

Ingen events lige pt.

Events

8 forskellige Mini-workshops i april-maj-juni: 10 % ved deltagelse på flere 😉
Alle med forskellige måder at bevæge og stimulere bindevævet på! Tjek kalenderen for dato og indhold!
Så kom og dyk ind i bindevævet sammen med mig - og mærk virkningen og oplevelsen af, hvad de forskellige måder bidrager med i dig. Jeg glæder mig til at dele det hele med dig 😊
Bemærk: De 10 % gives, når du tilmelder dig og betaler for flere workshops på en gang! Hvis du kun tilmelder dig/betaler for én workshop fra start, betaler du normalpris for den - og hvis du så efterfølgende tilmelder dig flere workshops, vil du få 10 % på de efterfølgende workshops!

Privat workshop!
Hvis du ønsker en "privat workshop", hvor du selv samler og arrangerer en gruppe - så kontakt mig meget gerne for nærmere aftale. 

Følg med i nye muligheder!
Hold øje med kalenderen her - eller tilmeld dig mit nyhedsbrev - så du får direkte besked på mail med det samme, når jeg annoncerer de nye forløb og workshops.

Undervisning i centrum af Roskilde:
Behandlerfællesskabet, Jernbanegade 6B, 1. sal, 4000 Roskilde. Ligger tæt på Roskilde Station, med let adgang til tog og bus.

Jeg glæder mig til at dele Fascial Flow® med DIG :-)

Fascial Flow® Stream

Nu kan du streame Fascial Flow® undervisning online, når det passer dig.
Der vil være programmer af forskellig længde og type – og med forskellige Certificerede Fascial Flow® Guides. Jeg forventer også selv på sigt at byde ind med undervisning på  Fascial Flow® Stream.

Hvis du bruger dette link, kan du få 30 dages gratis brug af Fascial Flow® Stream.

Baggrunden for Fascial Flow®

Bevægelsesformen Fascial Flow® er skabt af Jeanne Jensen, som er dansk pioner inden for kropsarbejde. Hun har efter mange års arbejde med Rolf Movement og Continuum Movement udviklet Fascial Flow®, som kombinerer de 2 bevægelsesformer, hvor man i Rolf Movement bl.a. har fokus på kropsholdning – og i Continuum Movement arbejder med væskerne i kroppen. Jeanne er også inspireret af bl.a. Body Mind Centering, Feldenkrais m.m. Fascial Flow® er en patenteret bevægelsesform – så kig efter ®, som garanti for, at underviser/behandler er uddannet hos Jeanne Jensen. Se mere om Jeanne her

apartmentenvelopephone-handsetcrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram