Yoga

Yoga skaber helhed og balance mellem krop, sind og sjæl.

Min intention med yogaundervisningen er, at du går fra undervisningen med et øget nærvær og velvære. At du er i bedre kontakt med dig selv – og måske oplever, at du hviler i dig selv.
Det er noget af det, som jeg selv oplever, at yoga netop bidrager med!

Yoga er ”samlende” og nærende – og guider en hen til netop de områder af sig selv, som har brug for opmærksomhed, omsorg, energi og healing.

Yoga er rummelig og inkluderende – der er mulighed for at blive stimuleret og reguleret – såvel fysisk, mentalt, psykisk og åndeligt – alt efter ens behov og interesse.
Så selvom undervisningen er den samme i en time, så kan de forskellige deltagere får vidt forskellige oplevelser og virkning.

Yoga kan både være fordybende og bring fred, ro og stilhed. Og yoga kan være kraftfuld og give masser af liv og energi.

Jeg ønsker dig god fornøjelse i dit yogaunivers.

YogaStil

Når folk spørger, hvilke form for yoga jeg underviser – siger jeg gerne, at jeg ikke er særlig ”stilren”. Dermed mener jeg, at jeg ikke følger én bestemt yogaretning.
Jeg har udviklet min egen stil, hvor jeg bruger elementer fra forskellige yogaretninger, som jeg i tidens løb selv har gået til – eks. Hatha, Iyengar, Tantra Yoga, Anusara, Yin Yoga – og jeg oplever en frihed i at kunne trække på forskellige retninger.

Samtidig er min yoga-undervisning præget af mine uddannelser som Fascial Flow® Guide, Mindfulness Instruktør samt Krops- & Psykoterapeut....

Yoga og Mindfulness er tæt forbundet og en del af den samme essens. Jeg finder det derfor naturligt at inkludere Mindfulness-principperne i undervisningen til at understøtte nærværet og bevidstheden.

Jeg inddrager ofte opmærksomhed på bindevævet i yoga-undervisningen, hvor jeg bruger elementer fra Fascial Flow®, som jeg oplever som en anden tilgang at arbejde bindevævet end inden for Yin Yoga.
I Yin Yoga sidder/ligger man 3-5 min. i stillingerne, og giver bindevævet mulighed for at give efter. Hvor man i Fascial Flow® stimulerer bindevævet via blid bevægelse. Jeg oplever, at begge måder at arbejde med bindevævet på er nærende for krop, sind og ånd – så for mig er der ikke noget, som er mere rigtigt end andet! Det handler om, hvad du og din krop har brug for – og det kan være forskelligt fra dag til dag.

Min erfaring som Krops- & Psykoterapeut er et fundament for mit arbejde med krop og psyke – og især med fokus på at udvikle kropsbevidsthed – så dette gør sig også gældende i min yogaundervisning. At komme i kontakt med kroppens forskellige signaler, og lære at forstå dem og ikke mindst at anerkende dem. At tage udgangspunkt i kroppens kapacitet og lære at mærke og respektere den rette ”dosering” i stillingerne. At udvikle et kropsligt rum til at være med, og rumme, såvel de fysiske sansninger, følelser, tanker samt den energi, som er til stede eller vækkes undervejs. Alt sammen for at næres og udvikles indefra.  
Netop disse elementer er helt naturlige at være i kontakt med under yoga – og derfor den perfekte ”legeplads” for at lære sig selv bedre at kende – såvel psykisk, fysisk, mentalt og åndeligt.

Så på den måde kan jeg kalde min yogastil for BodySource Yoga – Yoga med udspring i kroppens kilde.

Læs mere

Indhold og tilgang

Nærværsøvelse
Opvarmningsøvelser
Yogastillinger (asanas)
Åndedrætsøvelse eller anden øvelse
Afspænding

Mine yogatimer er som regel varieret – og jeg stiler efter at deltagerne får bevæget og stimuleret hele kroppen. Ligesom jeg ynder at variere mellem forskellige Solhilsner, så man får inspiration til forskellige former.

Mit umiddelbare fokus er, at guide deltagerne til at komme i kontakt med sig selv, at mærke og anerkende egen kapacitet og ”dosering” i stillingerne – samt at mærke og opleve, hvad yogaen vækker fysisk, mentalt og psykisk.

Jeg giver en grundig guidning til de forskellige yogastillinger – og går også gerne rundt og guider den enkelte deltager – med respekt for dennes behov, kapacitet og grænser. Jeg giver gerne alternative muligheder til en yogastilling – både i forhold til sværhedsgrad – men også hvis man har fysiske udfordringer.

Indhold i yogatimen...

Jeg starter altid yogatimen med en lille nærværsøvelse, hvor man mærker åndedrættet og guides igennem kroppen – så man ”lander” og åbner sig for yogaen.

Desuden indgår opvarmningsøvelser for især nakke og skuldre, og måske andre øvelser, som gør kroppen parat til de efterfølgende yogastillinger.

Yogastillingerne (asanas) består af forskellige stræk, balancestillinger, styrkende øvelser, bagover- og foroverbøjninger samt omvendte stillinger. Ind imellem indgår der åndedrætsøvelse, øjneøvelser og stimulering af fordøjelsen. Der sluttes af med ca. 15 min. guidet afspænding.

Læs mere
Her underviser jeg
Virkningen af Yoga

Jeg underviser i Lifeclub Roskilde i Yoga samt BodyMind, sidstnævnte er mit eget koncept med en kombination af yoga, bindevævsbevægelser, psoas- og bækkenbundsøvelser, samt andre øvelser. Man skal være medlem for at kunne deltage på disse hold – men det er muligt at booke en prøvetime.

Desuden har jeg FirmaYoga, hvor jeg tager ud i virksomheder og underviser personalet.

I eget regi BodySource laver jeg YogaWorkshops med forskellige temaer.

Ingen events lige pt.

Yoga har en positiv virkning – såvel fysisk, psykisk, mentalt og åndeligt – her er blot nævnt eksempler.

 • Regulerer energiniveauet og øger velværet
  Yogastillingerne sætter gang i en udrensningsproces – samt mindsker blokeringer og spændingstilstande i kroppen og energien, så øger velværet.
 • Udvikler nærværet i Nuet
  I yoga er fokus på stillingerne, kroppen og åndedrættet – som gør, at man er tilstede lige nu og her.
 • Forbedrer kropsbevidstheden
  Man får en god fornemmelse af kroppen og dens signaler – samt lærer at ”dosere” ift. ens kapacitet.
 • Modvirker og sænker kroppens stressniveau
  Forskning viser at bl.a. niveauet af gamma aminobutyric syre/Gaba, som regulerer stress i hjernen, øges med op til 27 % efter en yogatime – og adrenalinniveauet sænkes.
 • Fysisk:
  Styrker muskler og knogler. Toner muskulaturen. Smidiggør og afspænder kroppen. Stimulerer indre organer, bl.a. fordøjelse, hormonbalance, blodcirkulation, stofskifte m.v.
 • Psykisk
  Beroliger nervesystemet, sindet og følelserne. Udvikler evnen til at rumme og mestre det som er.
 • Mentalt
  Øger evnen til at fokusere. Forbedrer koncentration, indlæring, hukommelse, kreativitet.
 • Spirituelt
  Afbalancere og styrker den spirituelle energi.

Yoga Workshops

En Yoga Workshop giver mulighed for ekstra fordybelse med udgangspunkt i et bestemt tema. Samtidig med at komme ned i gear, koble fra og bare ”være”.

Deltagerne mærker som regel tydelig forskel mellem deres fysiske og psykiske tilstand fra starten til afslutningen af workshoppen. De fleste har en god oplevelse af at kunne mærke deres krop, som f.eks. velvære, at føle sig afslappet og rolig både fysisk og mentalt, nogle mærker naturlig træthed og andre får masser af energi.       

Jeg tilbyder jævnligt 3 timers Yoga Workshops med et tema, som der fokuseres på såvel fysisk som mentalt. For nogle lyder 3 timer som lang tid – men deltagerne oplever ofte, at tiden går hurtigt.

Indhold på 3 timers workshop
Kort oplæg om workshoppens tema. Yogastillinger (2 sæt af ca. 45-60 min.) og lille pause der imellem. Evt. kort meditation. Afspænding.

Eksempler på temaer
Fascial Yoga; Mindful Yoga; Chakra Yoga; Fordybelse og indre sammenhæng; Accept af det som er; Yoga med indre balance; Yoga med saft og kraft.

Læs mere

FirmaYoga

Jeg tilbyder FirmaYoga, hvor jeg tager ud på virksomheden og underviser medarbejderne.

Jeg har siden 2006 undervist i FirmaYoga – og har stor erfaring med at instruere medarbejdere med vidt forskelligt udgangspunkt på det samme hold. Nogle har gået til yoga i mange år – og andre er nybegyndere. Ligesom de kan have forskellige fysiske udfordringer, som betyder, at de har brug for variationer til de forskellige yogastillinger.

Jeg anbefaler gerne et undervisningsforløb med 1 undervisningsgang pr. uge – og med mindst 10 gange og gerne mere. Der kan dog også aftales et kortere forløb, hvis virksomheden først vil prøve det af.

En yogasession er på 1½ time, og indeholder opvarmningsøvelser for især nakke og skuldre, da mange medarbejdere har problemer med netop disse områder. Desuden vil der være et planlagt program med Solhilsen og forskellige yogastillinger (asanas), hvor deltagerne kommer igennem varierende stræk og styrkende øvelser. Jeg giver undervejs en grundig guidning til de forskellige yogastillinger – og går også gerne rundt og guider den enkelte medarbejder. Ind imellem indgår der en åndedrætsøvelse. Til sidst vil der være ca. 15 min. guidet afspænding, som deltagerne altid værdsætter meget.

Jeg anbefaler gerne et undervisningsforløb med 1 undervisningsgang pr. uge – og med mindst 10 gange og gerne mere. Der kan dog også aftales et kortere forløb, hvis virksomheden først vil prøve det af.

Et længerevarende forløb giver deltagerne god mulighed for at mærke/opleve en ændring (fysisk, psykisk, mentalt) over hele perioden – og ja, sommetider blot efter få gange! Det kan f.eks. være: større smidighed og velvære, færre rygsmerter, mindre hovedpine, øget kropsbevidsthed/-kontakt, mindre stress med andet. Efter en pause fra yogaen hen over sommeren ser medarbejderne frem til at komme i gang igen, da de kan mærke, at kroppen og sindet har brug for det.

Undervisningsforløbet kan f.eks. være fra september-december og fra januar-maj. Eller det kan være en hel sammenhængende periode for eksempelvis september-maj.

Læs mere
apartmentenvelopephone-handsetcrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram